Op dieet gaan lijkt de enige manier om van dat extra gewicht rond je middel af te komen. Misschien is dat zo, maar er zijn eigenlijk 8 andere manieren waarop je in een maand 5 kg kunt afvallen!

1) Zeg vaarwel tegen de suikers

Suiker is overal. We voegen het toe aan onze drankjes en consumeren het in tussendoortjes. De suikers die we eten komen niet eens uit snoeprepen, ze komen uit de voedingsmiddelen waarvan we denken dat ze gezond zijn! Als je een zoetekauw bent, kan minderen met suiker heel nuttig zijn om af te vallen. In plaats van je vruchtensap of frisdrank met toegevoegde suikers te drinken, schrap je ze helemaal en drink je in plaats daarvan water. Snack op fruit in plaats van koekjes.

2) Ga naar buiten en heb plezier!

Spelen is een essentieel deel van je leven. Het is de reden waarom je als kind altijd zo hyper was, en het is wat je leuk maakte om bij in de buurt te zijn! Niet regelmatig spelen kan stemmingsproblemen en depressie veroorzaken. Als je depressief bent, zul je minder snel opstaan en gaan. Spelen betekent niet dat je iets geks moet doen als bungeejumpen, maar wel dat je moet proberen niet de hele tijd zo sedentair te zijn. Zoek manieren om meer te spelen in je dagelijks leven door korte oefeningen in te bouwen in alles wat je doet! Neem de trap in plaats van de lift (lift), en doe squats terwijl je je tanden poetst!

3) Eet minder fast food

Fast food is vetrijk, bevat weinig voedingsstoffen, en is ongelooflijk duur! Als je een fast food restaurant ziet dat reclame maakt voor hun menu krijg je waarschijnlijk zin om naar binnen te rennen voor een hamburger, maar als je er lang genoeg op kunt kappen om de 5 kg kwijt te raken, bespaar je zo veel geld! Je kunt goed eten voor 5 kg aan boodschappen bij de kruidenier.

4) Neem je tijd in de badkamer

Wist je dat je 100 calorieën kunt verbranden door alleen maar een paar minuten extra in de badkamer door te brengen? Als je gemiddeld 15 minuten aan je dagelijkse routine in de badkamer besteedt, kun je per dag 300 calorieën verbranden. Vermenigvuldig dat maal 7 dagen per week, en je krijgt 2100 extra verbrande calorieën per week! Dat is 5 kgworth vet voor alleen maar meer tijd op het toilet door te brengen.

5) Als je niet iets aardigs kunt zeggen…

Als je voortdurend over je gewicht klaagt, ga je je slecht over jezelf voelen. Als je je slecht voelt over jezelf, is de kans kleiner dat je dat extra gewicht verliest, omdat al je motivatie uit je lichaam wordt weggezogen als de negativiteit toeslaat.

Denk niet dat het doorbreken van de gewoonte gemakkelijk is. Dat is het ook niet! Maar als je kunt oefenen in het zeggen van positieve opmerkingen over jezelf, over je lichaam en over het lichaam van anderen, zul je je beter gaan voelen.

6) Ga naar buiten en doe aan lichaamsbeweging!

Lichaamsbeweging is belangrijk voor iedereen, maar het is nog belangrijker als je snel wilt afvallen! Je hoeft geen marathons te lopen of je in te schrijven voor de Olympische Spelen (hoewel dat geweldig zou zijn als je dat kon!), maar er gewoon op uit gaan en wat lichaamsbeweging doen is goed genoeg. Het hoeft geen inspannende lichaamsbeweging te zijn, het kan gewoon iets zijn dat je van de bank of uit bed doet opstaan!

7) Eet een uitgebreid ontbijt

Het eten van een gezond ontbijt is altijd al belangrijk geweest voor je lichaam om de dag mee te beginnen, maar heb je er ooit bij stilgestaan hoezeer het ontbijt kan helpen bij je gewicht? Als je weet dat je ‘s morgens na het eten veel gaat wandelen of sporten, zorg er dan voor dat je ontbijt groot is! Het geeft je energie en het houdt je stofwisseling de hele dag op gang.

8) Heb er een beetje plezier in

Als je voortdurend geobsedeerd bent over afvallen, zul je jezelf alleen maar uitputten. Proberen af te vallen is hard werken, maar het is ook leuk! Je kunt door je kamer dansen terwijl je naar je favoriete popliedjes luistert, of een trainingsroutine ontwerpen die je echt uitdagend en cool vindt. Je houdt jezelf gemotiveerd als je er plezier in hebt!