Het is een mooie, zonnige dag en je zou graag nog wat beweging krijgen voor de zon ondergaat. Maar het ziet ernaar uit dat het een drukke dag wordt. Je hebt boodschappen te doen en de hele dag vergaderingen; er lijkt niet genoeg tijd te zijn voor een lange workout.

Maak je geen zorgen! Hier zijn 5 manieren om wat activiteit binnen te sluipen, zelfs als je het druk hebt:

1. 10 minuten rekken en strekken terwijl je je klaarmaakt voor werk/school of terwijl je tv kijkt

Doe langzame, zachte stretchoefeningen die gericht zijn op je schouders, heupen en rug. Het lijkt misschien niet veel, maar als je dit elke ochtend en avond doet (en ook op elk ander moment van de dag dat je even weg kunt glippen van je taken), doe je jezelf een wereld van goed dat bij elkaar opgeteld ongeveer een uur en tien minuten duurt.

2. Neem de trap in plaats van de lift/roltrap als het kan

Ook dit is een eenvoudig trucje dat je de hele dag door kunt toepassen, op je werk, en terwijl je je door de stad beweegt. Deze is zo gemakkelijk dat hij nauwelijks uitleg behoeft — maak er gewoon een gewoonte van de trap te nemen wanneer je kunt. Je zult je extra voldaan voelen omdat je aan lichaamsbeweging hebt gedaan, zelfs wanneer het leek alsof je er geen tijd voor had! En als dat nog niet genoeg is, overweeg dan te investeren in een stappenteller of een stappenteller app om bij te houden hoeveel stappen je elke dag zet. Het zal je motiveren om elke dag meer stappen te zetten!

3. Neem 10 minuten de tijd om tijdens je lunchpauze te wandelen

Als je buitenshuis werkt, neem dan tijdens de lunch een paar minuten de tijd om een snelle wandeling te maken. Omdat je toch al buiten kantoor bent, waarom zou je dan niet wat extra stappen zetten als je toch bezig bent? Als je geen tijd hebt om naar buiten te gaan, probeer dan een verdieping of twee op en neer te gaan op de trappen in je gebouw. Of nog beter – doe een boodschap in de stad. Al is het maar even de apotheek inlopen om een recept op te halen of fax af te geven, deze kleine uitstapjes tellen snel op.

4. Doe push-ups/sit-ups/squats terwijl je TV kijkt

Het is vrij gemakkelijk om tijd te vinden voor TV als we zo veel programma’s on-demand en streaming diensten binnen handbereik hebben. In plaats van de TV aan te zetten alleen om jezelf een hapje te laten eten, waarom probeer je niet in plaats daarvan wat oefeningen? Je kunt gewoon 10 minuten push-ups, sit-ups, of squats doen. Push-ups zijn geweldig omdat je geen fancy apparatuur hoeft te hebben of naar een sportschool hoeft te gaan – zoek gewoon een ruimte waar je kunt staan en ga aan de slag!

5. Maak een wandeling van 15 minuten tijdens je eetpauze

Als het ernaar uitziet dat je geen lichaamsbeweging kunt inpassen voor je naar huis gaat voor de dag, maak dan in plaats daarvan een stevige wandeling na het werk of op school. Het is een gemakkelijke manier om je hoofd leeg te maken, wat energie te verbranden, en de dag af te sluiten met 15 minuten activiteit die de drukke dag van morgen zo veel gemakkelijker zal maken.