Afvallen heeft veel weg van een ruzie met iemand verliezen: je kunt ze niet allemaal winnen. Zeker, je kunt uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd komen, maar het vergt wat hard werk en doorzettingsvermogen. Je zult je eetgewoonten niet altijd van de ene op de andere dag kunnen veranderen, dus zoek uit wat voor jou werkt en hou je eraan tot de resultaten komen. Hier zijn vijf tips die je zullen helpen afvallen zonder je favoriete eten of routines op te offeren!

#1 Vermijd junkfood

Een van de slechtste gewoonten als het op afvallen aankomt is het eten van junkfood. Het eten van iets als een koekje of donut kan op het moment zelf geweldig smaken, maar deze voedingsmiddelen bevatten veel suiker en koolhydraten, die je op een energie-achtbaanrit brengen die onvoorspelbaar kan zijn met lage dieptepunten en hoge pieken. Het is het beste ze zo mogelijk helemaal te vermijden, want ze doen meer kwaad dan goed in je dieetplan.

#2 Neem kleinere happen

Een andere goede tip om af te vallen is kleinere happen nemen als je eet. Wanneer we grotere maaltijden hebben we de neiging grotere porties te eten en dat kan er weer toe leiden dat we aankomen. Dus door kleinere hapjes te eten, heb je meer controle over je eigen portiegrootte en over wat er in je lichaam komt #3 Drink groene thee Groene thee heeft veel gezondheidsvoordelen die helpen bij gewichtsverlies . Het drinken ervan is een geweldige manier om de stofwisseling te stimuleren.

#3 Een voedseldagboek bijhouden

Een voedseldagboek bijhouden is een andere geweldige manier om af te vallen. Als je bijhoudt wat je in de loop van de dag eet, kan dat je helpen een gezond dieet vol te houden door bij te houden hoeveel calorieën en voedingsstoffen je binnenkrijgt. Hoewel het in het begin moeilijk is, ben je er eenmaal aan gewend om alles op te schrijven wat er gaat in je lichaam, begint het een gewoonte te worden en ben je geneigd minder te consumeren zonder er zelfs maar bij na te denken.

#4 Doe een dutje

Het doen van een snel powernapje van 20 minuten doet wonderen als het gaat om het volhouden van gewichtsverlies. Veel mensen denken niet dat even snel een dutje doen veel kan doen, maar studies tonen aan dat alleen al een dutje van 20 minuten mentale alertheid te verhogen en gewichtsverlies te bevorderen.

#5 Lichaamsbeweging

Lichaamsbeweging is een must als je probeert af te vallen. Enkele goede manieren om wat lichaamsbeweging binnen te krijgen zijn wandelen, fietsen of buiten met je hond spelen. Je hoeft niet naar de sportschool te gaan, maar beweeg gewoon meer.