Als het op spieropbouw aankomt, zijn er een heleboel dingen die je kunt doen om het proces vooruit te helpen. Maar wist je dat je voeding een van de belangrijkste factoren is? Als je er zeker van wilt zijn dat je het meeste uit je trainingen haalt, dan moet je ervoor zorgen dat je dieet op punt staat.

In het bijzonder zijn er zes voedingsmiddelen die je zo vaak mogelijk in je dieet moet proberen op te nemen als je resultaten wilt zien. Deze voedingsmiddelen hebben allemaal eigenschappen die de spiergroei helpen bevorderen, dus ze zijn ideaal voor iedereen die wil bulken. Lees verder voor meer informatie over deze must-try voedingsmiddelen!

1. Mager Rundvlees

Je hebt waarschijnlijk wel eens gehoord dat je veel eiwitten moet eten als je spieren wilt opbouwen, en dit geldt vooral als je doel het soort magere massa is waarmee je een laag niveau van lichaamsvet kunt behouden en toch sterker kunt worden. Dit komt omdat eiwit er langer over doet om door je lichaam verteerd te worden – ongeveer zeven uur – zodat het kan helpen voorkomen dat je lichaam zich op zijn eigen spieren richt voor brandstof terwijl je de dag doorgaat.

2. Eieren

Eerder onderzoek heeft gesuggereerd dat hele eieren een effectief herstelvoedsel zijn voor na de training, maar nieuw onderzoek zegt dat ze nog een voordeel hebben: ze kunnen na verloop van tijd ook de spiermassa vergroten. In eenstudie zagen deelnemers die bij het ontbijt hele eieren aten in plaats van bagels, in de loop van een paar maanden een grotere toename in vetvrije lichaamsmassa.

3. Spinazie

Spinazie is een van die groenten die je zo veel kunt eten als je wilt zonder je schuldig te voelen omdat ze veel vezels en weinig calorieën bevat – maar ze heeft ook eigenschappen die perfect zijn voor spiergroei. Volgens een studie bijvoorbeeld kan het eten van spinazie voor of na je training vergelijkbare voordelen hebben als het innemen van supplementen met vertakte-keten aminozuren .

4. Aardappelen

Een middelgrote aardappel bevat ongeveer 110 calorieën en levert dingen als kalium, vitamine C , vitamine B6 , foliumzuur, niacine, thiamine, magnesium en fosfor, om maar eenweinig. Van aardappelen is ook aangetoond dat ze je trainingen ten goede komen, dankzij het hoge aantal koolhydraten en het feit dat ze kunnen dienen als een prima post-workout voedsel .

5. Havermout

Hart-gezonde voedingsmiddelen zijn perfect om je spieren op te bouwen, en daarom staat havermout op deze lijst. Slechts een kopje van dit volkoren ontbijtnietje bevat ongeveer 150 calorieën en vier gram vezels – wat betekent dat het je de hele ochtend vol houdt en helpt voorkomen dat je je tijdens de lunch overeet .

6. Zalm

Als je op zoek bent naar een gezonde soort mager vlees dat perfect is voor spiergroei, kijk dan niet verder dan zalm. Het zit vol met omega-3 vetzuren , wat het een uitstekende keuze maakt als jeop zoek om je omega-3 inname te verhogen.