De meeste mensen denken dat het nemen van een personal trainer alleen iets is voor mensen die al fit zijn. Maar de waarheid is dat zelfs als je niet in vorm bent, een personal trainer je kan helpen sneller in vorm te komen dan je ooit voor mogelijk hield. In feite zijn hier vier redenen waarom een personal trainer nemen de moeite waard is, ongeacht je fitness niveau.

1. Een personal trainer geeft je een plan om te volgen

Een personal trainer krijgen betekent dat je iemand met de nodige ervaring en kennis krijgt die je een aangepast trainingsschema geeft om elke dag te volgen. Deze persoon kan je instructies geven over hoe je specifieke oefeningen moet uitvoeren, en ook je wekelijkse voedingsplan begeleiden. Ze vertellen je precies welke hoeveelheid voedsel je elke dag moet eten, gebaseerd op je doelen en lichaamstype, zodat je altijd precies weet wat er in je lichaam gaat.

2. Een personal trainer motiveert je om te slagen

Sporten is voor veel mensen moeilijk, omdat ze niet snel genoeg resultaat zien of niet hard genoeg gepusht worden door hun huidige trainingsregime (als ze al iets doen). Maar wanneer je werkt met een professional als deze, ze zullen je tot het uiterste drijven. Je zult sneller resultaten zien, en ze helpen je bij elke stap te motiveren, zodat je, zelfs als je op een dag geen zin hebt om te sporten, toch naar buiten gaat en al je geplande trainingen afwerkt.

3. Een personal trainer biedt de juiste vorm voor elke oefening

Samen met je te pushen op je hardst te trainen, kan een personal trainer je ook laten zien hoe je gemakkelijk oefeningen goed uitvoert. Ze weten welke bewegingen het meest effectief zijn voor onmiddellijke resultaten in fitness, maar ze weten net zo goed dat ze, als ze verkeerd gedaan worden, geen positieve effecten op het lichaam zullen hebben. Daarom corrigeren ze foute bewegingen onmiddellijk, zodat zowel zij als jij er zeker van kunnen zijn dat de oefeningen correct gedaan worden.

4. Een personal trainer geeft je extra motivatie

Tenslotte is een personal trainer iemand die je door je hele trainingsschema helpt loodsen en je alle tips en trucs geeft die hij kent. Dit kan van alles zijn, van welke oefeningen je op bepaalde dagen moet doen tot hoeveel water je gedurende de dag moet drinken. Voor veel mensen is het feit dat een deskundige voor hen en hun lichaam zorgt al motivatie genoeg om een programma vol te houden tot het voltooid is – en zelfs nog ver daarna ook!