Er is al veel gezegd over het belang van eiwit, vooral als het gaat om het herstel na een training. Eiwit is essentieel voor het herstel van de spieren en helpt het lichaam om terug te stuiteren na een zware zweetsessie. Voor veganisten kan het soms een uitdaging zijn om genoeg hoogwaardige eiwitten binnen te krijgen. In deze blogpost zullen we bespreken waarom eiwit zo belangrijk is voor herstel en hoe je veganistische eiwitbronnen kunt gebruiken om het meeste uit je trainingen te halen.

Het belang van eiwitten bij het herstel van je workout

Elke atleet weet dat trainen maar de helft van het werk is. De andere helft is herstel, en dat is waar eiwit om de hoek komt kijken. Eiwit helpt om spieren te herstellen en weer op te bouwen, waardoor ze sterker en veerkrachtiger worden. Het helpt ook om ontstekingen te verminderen en genezing te bevorderen. Met andere woorden, eiwit is essentieel voor iedereen die het meeste uit zijn training wil halen. De beste manier om eiwitten binnen te krijgen is via voedingsbronnen zoals vlees, gevogelte, vis, eieren, en zuivelproducten. Veel mensen nemen echter ook eiwitsupplementen in de vorm van poeders of shakes. Hoe je je proteïne ook binnenkrijgt, zorg ervoor dat je het in je post-workout routine opneemt voor optimale resultaten.

Eiwitten voor vegans

Dat gezegd hebbende: vegetariërs en veganisten kúnnen hun eiwitten niet uit bronnen zoals vlees en gevogelte halen, dus moeten ze op zoek naar andere eiwitbronnen. Hoewel er veel potentiële eiwitbronnen voor vegetariërs en veganisten zijn, zijn ze niet allemaal gelijk geschapen. Om het meeste waar voor je geld te krijgen, zogezegd, is het belangrijk om eiwitbronnen te kiezen die niet alleen eiwitrijk zijn, maar ook rijk aan andere voedingsstoffen. Enkele goede opties zijn bonen, linzen, tofu, tempeh, seitan, en quinoa. Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen eiwitrijk, maar meestal ook rijk aan vezels en andere belangrijke voedingsstoffen zoals ijzer en calcium. Dus als je je eiwitinname wilt verhogen zonder andere belangrijke voedingsstoffen op te offeren, voeg dan zeker deze voedingsmiddelen aan je dieet toe.

Een goede optie: vegan protein shakes

Misschien denk je nu: “Bonen? In mijn proteïnepoeder? Ik heb nog liever een wortelkanaalbehandeling.” Maar we beloven je dat de gele spliterwten proteïnepoeder van Orangefit heerlijk is. Zie het als een hartige smoothie. En het is niet alleen lekker, de vegan protein is ook goed voor je. Het plantaardig proteïnepoeder is vegan-friendly en gemaakt met ingrediënten die goed voor je zijn. De gele spliterwt is de ster van het heerlijke en duurzame proteïnepoeder. Ze doen niet aan dierlijke ingrediënten, vulstoffen en kunstmatige zoetstoffen. Kies uit vijf smaken, gezoet met fruit en stevia. Dus of je nu op zoek bent naar een complete eiwitbron of gewoon eens wat anders wilt, probeer dan eens Orangefit Protein. Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn.