In een wereld die voortdurend verandert, lijkt fit en gezond blijven elk jaar moeilijker te worden. Het is vooral moeilijk voor middelbare scholieren die net zichzelf proberen te vinden. Ze hebben zo veel dingen aan hun hoofd, van huiswerk tot college aanvragen, dat er weinig tijd overblijft voor lichaamsbeweging of een voedzaam dieet. Als je moeite hebt om er een trainingsroutine in te persen of de motivatie te vinden om beter te eten, dan zijn hier wat tips over hoe je lichamelijk actiever kunt worden, of dat nu thuis of op school is.

Probeer, voor we beginnen met het opsommen van de manieren waarop je je conditie kunt verbeteren, na te denken over waarom dat precies voor jou persoonlijk belangrijk is. Iedereen weet dat lichaamsbeweging en voeding goed zijn voor je lichaam, maar hoe zal dit, behalve dat je er fabelachtig fit uitziet, nog meer invloed hebben op je leven? Als je je elke dag toelegt op een bewegingsroutine en gezond eet zal dat te zien zijn aan je goede gezondheid, stralende ogen, en zelfs betere cijfers.

Deze eerste tip is een super-gemakkelijke manier om daadwerkelijk dingen gedaan te krijgen. In plaats van achter de computer te zitten trollen op Facebook of te bloggen probeer eens een eindje te gaan hardlopen of gewoon wat sit-ups te doen. Het punt is dat je je overtollige energie moet benutten en constructief gebruiken in plaats van die te verspillen aan het schrijven van die Engelse essays van drie weken geleden. Dus leg de muis neer en pak die dumbbells op! Zo simpel is het!

Stel nu dat je al een paar maanden regelmatig aan lichaamsbeweging doet, maar hoe hard je ook je best doet, je lijkt die laatste kilo’s niet kwijt te raken. Als dit als jou klinkt, breek dan nog niet meteen de lidmaatschapskaart van die sjieke fitnessclub uit. Er zijn genoeg manieren om thuis te trainen zonder apparatuur. De volgende lijst bevat enkele voorbeeldoefeningen, dus probeer ze allemaal uit tot je er een vindt die het beste werkt voor je lichaamstype en je doelen voor gewichtsverlies:

Het is tijd om niet langer te denken aan hoe moe je bent, of wat er vanavond op TV is, of hoeveel huiswerk je nog moet maken! Een goede manier om gemotiveerd te blijven als het op fitness aankomt is door een dagboek bij te houden waarin je je vorderingen kunt bijhouden. Het registreren van je lichamelijke activiteit laat niet alleen zichtbare resultaten zien, maar houdt je ook verantwoordelijk. Als het niet opgeschreven is dan is de kans groot dat er weinig aandacht aan besteed is.

Dus misschien heb je geprobeerd thuis te sporten maar zit je nog steeds elke avond op de bank naar je favoriete reality TV show te kijken. Als dat meer als jou klinkt probeer dan voor elke dag van de week verschillende oefenroutines uit te plannen om het interessant te houden. Door af te wisselen wat voor activiteit je doet helpt het ook verveling te voorkomen, wat een veelgebruikt excuus is dat mensen gebruiken als ze zich niet aan een oefenprogramma kunnen houden.

De volgende keer dat iemand je probeert te vertellen hoe moe of druk hij het heeft laat hem deze lijst met tips nog eens doorlezen en hopelijk worden de voordelen dan duidelijk genoeg dat hij fitness een tweede kans kan geven!